"Ми повинні самі вірити в те, чому навчаємо наших дітей" Вудро Вільсон

понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Всесвітній день вчителя

Щорічно 5 жовтня в понад 100 країнах світу відзначається день вчителя, який був заснований в 1994 році як Всесвітній день вчителя (World Teaches 'Day).


Це професійне свято всіх вчителів, викладачів і працівників сфери освіти – день, у який відзначаються роль і заслуги вчителів у процесі якісної освіти на всіх рівнях, а також їхній неоціненний внесок у розвиток суспільства.

У Всесвітній день вчителя ООН пропонує батькам і всім громадянам на хвилину задуматися про те, як змінив їхнє життя гарний учитель, пам’ять про якого вони зберегли.

У кожного з нас є вчитель, спогади про якого зігрівають душу.  Вони запам'ятовуються нам з різних причин. Хтось із них був душею компанії і згуртував незнайомих дітей в дружний і веселий клас. Хтось показав справжню пристрасть до науки і зробив нелюбимий раніше предмет твоєї майбутньої професією. А хтось просто був єдиним, хто проявив увагу і співчуття, коли воно було так потрібно.

У Олександра Македонського вчителем був відомий Аристотель. У Олександра II - російський поет Василь Андрійович Жуковський.  У багатьох великих людей були вчителі. Інакше як би вони стали великими?
Учитель - це той, хто показує дорогу у великий світ. Той, хто дає нам стимул розвиватися і зростати.

С гордістю можу сказати, що в мене теж є Вчителі, які показали як можна любити свою професію, навчили тонкощам, поділилися своїми знаннями та надихнули! Це педагоги з великої літери: Удовенко Людмила Карпівна - викладач Запорізького педагогічного коледжу та Рекункова Вікторія Валентинівна - вихователь ДНЗ №36 та справжній друг! 

Немає кращої похвали педагогу, ніж увага і вдячність від вирослих учнів. День Вчителя - відмінний привід. Зателефонуйте вчителю.

Немає коментарів:

Дописати коментар